Bakancsos kiránduláshoz a Slovensky Raj középhegység kirándulóhelyet ajánljuk, mely a Hernád folyó közelsége miatt tele van izgalmas szurdokokkal, vízesésekkel, vadregényes tájakkal, igazi adrenalinbomba a vaslétrákon, fapallókon bejárni a környék meredélyeit.

Aki ennél is magasabbra vágyik, az a Magas-Tátra felé vegye az irányt, ahol csodás alpesi környezetben, kiépített turista útvonalakon játhatja be a vidéket, de a hegymászók és profi túrázók is ideális terepet találnak itt. Messze a fák felett a Lanovka repít településről-településre, vagy másszunk fel az elképesztő Lombkorona tanösvényre a Bélai-Tátránál.

Gyermekekkel utazók mindenképp ejtsék útba a Gino Paradise Thermal Park élményfürdőt és csúszdabirodalmat.

 

Milyen valutát érdemes magunkkal vinnünk?

Szlovákia 2009-ben csatlakozott az euroövezethez, vagyis törvényes fizetőeszköze az Euro. A bankkártyahasználat Magyarországhoz hasonlóan elterjedt az országban, az üzletekben, bevásárlóközpontokban, turistalátványosságok közelében tudjuk bankkártyánkat használni. Más a helyzet azonban a túrázáskor, hegymászáskor, amikor előre fel kell készülnünk arra, hogy hosszú órákig nem találunk lakott települést, vagy csak kis városokat érintünk. Ilyenkor jól jön, ha már átváltott eurónkat visszük magunkkal.

Itthon a legideálisabb átváltani valutánkat, hiszen könnyebben tudunk tájékozódni arról, hogy az egyes pénzváltók milyen árfolyamon váltanak és ne felejtsük el megnézni, hogy mekkora a kezelési költséget számolnak fel, mert itt található a legnagyobb eltérés a váltóhelyek között. A Correct Change valutaváltói mindig szűk árréssel és minimális kezelési költséggel dolgoznak.

Amennyiben mégis kint kényszerülünk pénzt váltani, úgy hivatalos pénzváltót keressünk fel, a pályaudvarokon, benzinkutaknál és a bankoknál magasabb árfolyamokkal találkozhatunk.

 

Kellemes utat kívánunk!