Hosszú erdei túrák, távol a városi forgatagtól, kedves kis hegyi falvak és barátságos vendéglátás, Románia a legideálisabb úti cél lehet, ha elvonulnánk a természetbe.

Népszerű nagyvárosaiban a történelmi emlékek mellett számos érdekességet is találunk, mint a Kolozsvári Botanikus Kert, de a Fekete-tenger partján található üdülőhelyeket is célba vehetjük.

Testi- és lelki egészségünkért is tehetünk, ha ellátogatunk a Tordai Sóbányába, megnézhetjük a Duna-delta naplementéjét, több napos természetjárást tervezhetünk a Kolibica-tóhoz vagy a Retyezát Hegységbe.

 

Milyen valutát érdemes magunkkal vinni?

2017 óta az EU tagországa, fizetőeszközként viszont még mindig megtartotta a román lejt (leu, lei). Váltópénze a bani (Ban), 1 lej = 100 bani.

Magyarországhoz hasonlóan Romániában is elfogadják a bankkártyát számos nagyvárosban, ha ezeket elkerülnénk és inkább a természetben, apró falvakban töltenénk szabadságunkat, akkor mindenképp érdemes magunkkal átváltott lejt vinni.

Szerencsére ez Magyarországon nem jelent gondot, pénzváltóinkban Budapesten és vidéken egyaránt kitűnő árfolyamon és alacsony kezelési költségek mellett válthatunk valutát. Ha mégis Romániában váltanánk lejt, akkor csakis hivatalos pénzváltónál tegyük ezt meg, előtte mindenképp tájékozódjunk ne csak az árfolyamokról, hanem a kezelési költségekről is, mert ezek befolyásolják leginkább a végösszeget.

 

Kellemes utazást kívánunk!