Elmerülnél az őserdőben vagy a földalatti gyógyító sóbányákban, majd irány a tengerparti homokdűnék. Csak Lengyelországig kell ellátogatnod, hogy tökéletes legyen az aktív pihenés.

A Mazuri-tavak 120 km hosszú vízi útvonalát a vízisíportok szerelmesei, vitorlások, jachtok, motorcsónakok szelik át nyaranta. A kajakosok és vízitúrázók, de még a vízibicikliző családok is megtalálják a számukra legkellemesebb partszakaszokat.

 

Ha sivatagi tájra vágyunk Európa szívében, akkor látogassunk el a Slowenski Nemzeti Parkba, mely szélfútta homokdűnéiről híres, ahol mezítláb végigsétálva gyönyörködhetünk az itt fészkelő madarak sokaságában, majd megmártózhatunk a Balti-tenger kristálytiszta vízében.

 

Voltál már őserdőben? És voltál már őserdőben Európában? Lengyelországban ezt is megteheted a Bialowieza-erdőben bölényles közben.

Az urbánus nyaralóknak és a történelmi témák kedvelőinek Gdansk városát ajánljuk vidám 17. századi, színes épületeivel, kávézóival, éttermeivel. A II. világháborús időszak földalatti városa az Osowka komplexum, ahol a hírhedt arany vonat nyomába indulhatunk. Akit a múzeumok világa nem ragad meg kifejezetten, az is élvezni fogja a gitár múzeumot Katowicében.

 

Milyen valutát vigyünk magunkkal?

Lengyelország hivatalos pénzneme a Lengyel Zloty, melynek váltópénze a groszy (100 groszy=1 zloty).

Az egyszerűség jegyében forintunkat még itthon javasolt átváltani, mivel Lengyelországban viszonylag kevés helyen van erre módunk, főleg, ha nem nagyvárosban tervezzük tölteni időnket.  A kettős átváltást, vagyis a forintot euróra, majd az eurót zlotyra – mindenképp kerüljük el, mert így az átváltási költsége is duplázódik. Érdemes olyan valutaváltót keresni, ahol a vételi és eladási árak között a legkisebb az eltérés és a kezelési költség minimális (0,3% a törvény szerint előírt tranzakciós illeték).

 

Jó utat kívánunk!